Okul müfettişi neye bakar?
Maarif Müfettişleri ve Maarif Müfettiş Yardımcıları, bu Kanun hükümlerine göre Valinin vereceği soruşturma emri üzerine, ilköğretim kurumları dışındaki kamu ve özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmen, yönetici ve diğer personel hakkında soruşturma yapmaya yetkilidir.
Eğitim müfettişi neyi denetler?
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim-öğretim faaliyetlerini denetlemekle görevli olan maarif müfettişleri, aynı zamanda valilik veya Millî Eğitim Bakanlığı adına bu kurumlarda teftiş ve soruşturma gibi diğer görevleri de yerine getirirler.
Okullar kaç yılda bir denetlenir?
Öz değerlendirme raporlarına göre her okul en az üç yılda bir denetlenecek ve danışmanlık desteği sağlanacaktır. Okullarda müfredatın uygulanması ve öğrenci performansı da denetime tabi tutulacaktır. Müfredatın uygulanmasıyla öğrenci performansı sürekli izlenecektir.
Müfettiş kimleri denetler?
Müfettiş ne demektir? Müfettiş kimdir sorusu temel olarak kamu veya özel kuruluşlarda çalışanları kontrol eden meslek grubunun çalışanı olarak cevaplanabilir. Müfettiş, bağlı olduğu kuruluşun işleyişini denetler ve izler. Gerekli gördüğü takdirde çalışanlar veya yöneticiler hakkında soruşturma başlatabilir.
Müfettiş ders denetimi yapar mı?
Türkiye’de 14 Mart.
Müfettiş görevden alabilir mi?
(1) Müfettişler, Devlet Memurları Kanununa tabi personelden, Devlet memurluğunda teftiş, denetim, ön inceleme ve soruşturmalar sırasında gerekli görülenlerden, hizmette kalmaları uygun görülmeyenleri geçici olarak görevden uzaklaştırabilirler.
Müfettişlik kalktı mı?
Ancak, 3 Aralık 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile “Maarif Müfettişi” ve “Maarif Müfettiş Yardımcısı” unvanları kaldırılmış, söz konusu Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatındaki “Maarif Müfettişi” ve “Maarif Müfettiş Yardımcısı” unvanları kaldırılmıştır.
Meb müfettişleri ne yapar?
Bakanlık maarif müfettişleri, her türlü örgün ve yaygın eğitim kurumları ile il ve ilçe düzeyindeki millî eğitim müdürlüklerine danışmanlık, eğitim, izleme, değerlendirme, inceleme, araştırma ve anket hizmeti verecek.
Müfettiş hangi evraklara bakar?
İş müfettişi, her türlü kayıt ve tutanak, defter, belge, liste, çizelge, rapor, bordro, makbuz, banka ekstresi, bildirim, sağlık raporu, iş sağlığı ve güvenliği defteri, tesis, makine ve ekipman, bakım ve muayene kartları vb.’nin düzenli olarak tutulmasını sağlamakla yükümlüdür. …
Okul denetimini kim yapar?
Anayasanın 42. maddesinde eğitim ve öğretimin Devletin gözetim ve denetimi altında yapılacağı hükme bağlanmıştır. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun 56. maddesinde ise Milli Eğitim Bakanlığının, Devlet adına eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülmesi, denetlenmesi ve izlenmesinden sorumlu olduğu hükme bağlanmıştır.
Öğretmenleri kim denetler?
Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre, “Milli Eğitim Bakanlığı, devlet adına eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülmesi, gözetimi ve denetiminden sorumludur”.
Öğretmen müfettiş olabilir mi?
750 MÜFETTİŞ YARDIMCI SINAVI İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? Milli Eğitim Bakanlığı’nda halen görev yapan, en az 8 yıllık öğretmenlik deneyimine sahip ve 35 yaşını doldurmamış tüm öğretmenler/yöneticiler Eğitim Müfettiş Yardımcısı sınavına başvurabilirler.
Meb müfettişleri ne kadar maaş alıyor?
Bir müfettiş ne kadar maaş alır? Müfettiş olarak çalışan kişinin maaşı, deneyim süresi, şirket ve yapılan iş miktarı gibi birçok kritere göre değişir. Kasım 2024 itibarıyla bir müfettişin mevcut ortalama maaşı 65’tir.
Eğitim müfettişleri nerede görev yapar?
Maarif Müfettişlerinin Hak ve Görevleri Teftiş görevi illerde valilere aittir. Valiler, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu gereğince bütün kamu kurum ve kuruluşlarını teftiş/denetleme görevine sahiptir.
Müfettişler kime bağlıdır?
MADDE 5 – (1) Kurul, doğrudan Bakana bağlıdır. (2) Müfettişler, görevlerini Bakan adına yaparlar. (3) Müfettişlere; Cumhurbaşkanı, Bakan ve Cumhurbaşkanı dışında hiçbir makam veya merci emir veya talimat veremez.
Müfettiş hangi evraklara bakar?
İş müfettişi, her türlü kayıt ve tutanak, defter, belge, liste, çizelge, rapor, bordro, makbuz, banka ekstresi, bildirim, sağlık raporu, iş sağlığı ve güvenliği defteri, tesis, makine ve ekipman, bakım ve muayene kartları vb.’nin düzenli olarak tutulmasını sağlamakla yükümlüdür. …
Eğitim müfettişi kime bağlıdır?
Maarif müfettişleri, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurum ve personele ilişkin teftiş, soruşturma, rehberlik ve gözetim gibi görevleri üstlenirler. Tüm kurumlardaki teftiş ve denetim sistemleri ayrı bir özerk yapıya sahiptir.
Meb müfettişi ne iş yapar?
Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişleri vasıtasıyla her derece ve türdeki resmi ve yaygın eğitim kurumları ile il ve ilçe düzeyindeki millî eğitim müdürlüklerine danışmanlık, eğitim, gözetim, değerlendirme, teftiş, araştırma ve soruşturma hizmetleri vermek ve Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.
Okul müfettişleri ne kadar maaş alıyor?
2023 yılından itibaren müfettiş 72’nin maaşı 40 bin TL olacak.