İçeriğe geç

Hamın Zıt Anlamlısı Ne

Ham olgun zıt anlamlı mıdır?

“Olgun” kelimesinin zıt anlamlısı olan kelimeler arasında “çiğ” kelimesi de bulunur. “Çiğ” kelimesi “olgun” kelimesinin zıttıdır.

Sağ zıt anlamlısı nedir?

Bu bağlamda “ölü” kelimesi “hak” kelimesinin zıttı olarak kabul edilmektedir.

Asıl zıt anlamlısı nedir?

Paralel olarak, zıt anlamlı bir sözcük orijinal sözcüğü temsil eder. Aksine, bir şeyin, belgenin veya olayın gerçek olmayan tarafı olarak ifade edilir. “Orijinal” sözcüğüne yanıt olarak kullanılacak zıt anlamlı sözcük “kopya” sözcüğüdür.

Azın zıt anlamı nedir?

“Daha az” kelimesinin zıt anlamlısı oldukça basittir ve hemen akla gelir. “Çok” kelimesi “daha az” kelimesinin zıt anlamlısıdır ve “daha fazla veya daha az” gibi bir ikilem yaratır.

Ham’ın zıttı ne?

Çiğ kelimesinin zıt anlamlısı olgun kelimesidir.

Zıt anlam nedir 5 örnek?

Kirli = Temiz Yaşlı = Genç Aşağı = Yukarı Şişman = Zayıf Aç = Tombul Ağır = Hafif Ucuz = Pahalı Büyük = Küçük Gördüğünüz gibi bu konuda pek çok farklı zıt anlamlı kelime kullanmak mümkün.

Ödülün zıttı nedir?

Ödülün zıt anlamlısı nedir? Kelime dağarcığına bakıldığında, ceza, ödülün zıt anlamlısı olarak kullanılabilir.

Yaşlının zıt anlamlısı nedir?

Yaşlı kelimesinin zıt anlamı “genç, yavrum”dur.

Bana 10 tane zıt anlamlı kelime söyler misin?

Zıt Anlamlı Sözcükler ListesiAcı-TatlıAç-Dolu.Hafif-KapalıHafif-Karanlık.Alçakgönüllü-Küstah.Üstün-Alt.Arka-Ön.Hafif-Karanlık.Daha fazla makale…•27 Mart 2023

Ask kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

“Ask” kelimesinin eş anlamlıları “answer” ve “reply”dır. cevaplamak, söylemek, karşılık vermek, cevaplamak.23 Ocak 2022″Ask” kelimesinin zıt anlamlıları “answer”, “reply” kelimeleridir. cevaplamak, söylemek, cevaplamak, cevaplamak.

Asil karşıtı nedir?

“Asil” kelimesinin zıt anlamlısı olan kelimenin “dejenerasyon” olduğu bilinmektedir. “Dejenerasyon” kelimesini gördüğünüzde, bunun “asil” kelimesinin zıt anlamlısı olduğunu bilmelisiniz.

Sağlık zıt anlamlısı ne demek?

Hastalık kelimesi sağlık kelimesinin zıttı olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca hastalık kelimesi sağlık kelimesinin zıttı olarak da tahmin edilmektedir. Sağlık ile eş anlamlı olan kelimeler arasında hastalık ve rahatsızlık kelimeleri yer almaktadır.

Zalimin zıt anlamı nedir?

En bilinen zıt anlamlıları; en az bilinen eş anlamlıları ise zalim/masum-ezilen, alçakgönüllü/gururlu ve doğrudan/dolaylı’dır.

Tatlının zıttı nedir?

1- Tatlı kelimesinin zıt anlamı acıdır. Örnek kelime ve kelime grupları: Acı Biber, Acı Kavun, Acı Yavşan Otu. 2- Tatlı kelimesinin mecaz anlamda zıttı olan kelimeler iğrenç ve çirkindir.

Varın zıt anlamlısı nedir?

Var’ın zıt anlamlısı yoktur. Mevcut değil, mevcut değil demektir. Var olmayan veya bulunmayan bir şey anlamına gelir.

Olgun zıt anlamlısı ne?

Olgun kelimesinin eş anlamlıları çiğ, ham ve perky’dir.

Bana 10 tane zıt anlamlı kelime söyler misin?

Zıt Anlamlı Sözcükler ListesiAcı-TatlıAç-Dolu.Hafif-KapalıHafif-Karanlık.Alçakgönüllü-Küstah.Üstün-Alt.Arka-Ön.Hafif-Karanlık.Daha fazla makale…•27 Mart 2023

Olgun eş anlamlısı nedir?

Olgunun eş anlamlısı olarak bilinen kelimeler yetişkin, yetenekli ve mükemmeldir.

Zıt anlamlı cümle nedir?

Zıt anlamlılar, birbirinin tam tersi anlamına gelen kelimelerdir. Zıt anlamlılar, zıt anlamlıların yerine de kullanılabilir. Zıt anlamlı kelimeler, bilinmiyorsa bir cümlede aynı anda kullanılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir