Hosgorulu nasıl yazılır TDK?
“Tolerance” yazımı “pleasant” ve “vision” kelimelerinin birleşimi olduğundan yan yana yazılmıştır. “Pleasant” kelimesi anlamlı bir kelime olmasına rağmen, tek başına kullanılmamış, vision kelimesiyle birleştirilerek tek bir kelime oluşturulmuştur. Tolerance kelimesi de TDK kaynaklarında yan yana verilmiştir.
Hoşgel nasıl yazılır TDK?
TDK’ya göre kelimenin doğru yazımı “welcome”dur. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.
Hos görülemez nasıl yazılır?
69) Hoş görülemez; Çünkü hoş değildir!
Hoş görü ne demek?
Hoşgörü, müsamaha, tahammül, tahammül, görmezden gelme, başka tarafa bakma veya hoşgörü, başkalarının özgürce hareket etmesine ve yargılamasına izin vermek ve kendi görüşümüze ve çoğunluğun görüşüne aykırı görüşleri sabırla ve taraf tutmadan kabul etmek anlamına gelir. Ayrıca izin vermek, görmezden gelmek, hoş karşılamak anlamına gelir.
Öngörü nasıl yazılır?
Türkçe’deki bazı kelimeler sıklıkla yazımlarıyla karıştırılır. “Foresight” kelimesi de bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “foresight” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “foresight”tır.
Hos geldin bitişik mi?
TDK’ya göre Welcome veya Willkommen? TDK’ya göre “welcome” kelimesinin doğru yazımı “welcome”dır.
Önsöz nasıl yazılır?
ÖNSÖZ YA DA ÖNSÖZ? TDK web sitesinde sözlüğü aradığımızda, sözlükte “önsöz” kelimesine rastlanmıyor. TDK’da kelimenin doğru yazımı “önsöz” olarak ayrı yazılır.
Doküman nasıl yazılır?
TDK tarafından belirlenen Word belgesinin doğru yazımı “document”tır. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım, document biçiminde ortaya çıkar.
Güpegündüz nasıl yazılır?
Sıfat veya zarf işlevi gören güçlendirilmiş kelimeler yan yana yazılır: berrak, beyaz, tamamen, her tarafı, çıplak, düz, düpedüz, derin gökyüzü, parlak gün, zifiri karanlık, kuru, koyu mavi, menekşe, kırık, sağlam, çok sarı, ıslatılmış, sırılsıklam, keskin, gür, vb.
Önyargı nasıl yazılır?
Başına aşağıdaki, yukarıdaki, ana, ön, arka, arkada, yan, karşı, içinde, dışında, orta, büyük, küçük, sağ, sol, ileri, bir, iki, tek, çok, çift sözcükleri eklenerek oluşturulan bileşik sözcükler ve terimler ayrı ayrı yazılır: alt kurul, alt başlık; üst kat, üst kat; ana bilim dalı, ana dil; önsöz, önyargı; arka damak, gizli amaç; arka plan, arkaplan…
Gitgide nasıl yazılır?
“GİDERĞİDE” KELİMESİNİN ANLAMI “Gradually” gibi yanlış kullanımlar olabilir ancak doğru yazımı bileşik “gradually”dir. Etimolojik olarak “giggide” kelimesi Türkçenin bileşik zarflarından biridir. “Go” fiilinin tekrarlanmasıyla oluşur.
Dış iç nasıl yazılır?
8. Dış, iç ve sıradan kelimelerinden oluşan bileşik kelimeler ve terimler ayrı ayrı yazılır: ahlaksız, çağdışı, din dışı, kanunsuz, alışılmadık, yasadışı; ceviz, hafta içi, yerli; sırayla, sonra, ardından, ayrıca, vb.
Hoşgörü nedir cümle?
Hoşgörü nedir? Hoşgörü, başkalarının düşünce ve görüşlerine hoşgörü göstermek ve bunların geçerliliğine tepki göstermemek ne anlama gelir? 19. yüzyıldan beri, dini sorunlara karşı hoşgörü, dini baskıdan kurtulmakla başlar.
Hoşgörü nedir örnek?
Hoşgörü, kendinden farklı düşünen, inanan ve davranan insanlara karşı saygılı, sevgi dolu ve hoşgörülü davranış durumudur. Görmezden gelmek, tahammül etmek, göz yummak ve aldırmamak gibi kelimeler de aynı anlamda kullanılır.
Hoşgörü nedir 9. sınıf?
Hoşgörü kelimesi genel olarak anlayış, saygı, bağışlama, nazik olma, kabul etme, rahatsız etmeme, farklılıklara ve farklı görüşlere sınır koymama, farklılıklara olumsuz tepki göstermeme, karşıt fikirleri karşılıklı anlayışla tartışabilme gibi geniş bir yelpazedeki kavramları kapsar.
Hosbulduk ayrı mı?
TDK’da kelimenin doğru yazımı “Hoş geldiniz” olarak ayrıca yazılmıştır.
Hoscakal ayrı mı?
TDK sözlüğünde kelimenin doğru yazımı “goodbye”dır. Tüm kaynaklar doğru yazımın TDK’da olduğunu varsayar. Tek bir telaffuzda kulağa hoş gelen kelimenin doğru yazımı “goodbye”dır.
Hoşgörü cümle içinde nasıl yazılır?
Bu kelime sıklıkla tolerans olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı tolerans şeklinde olmalıdır.
Güpegündüz nasıl yazılır TDK?
Sıfat veya zarf işlevi gören güçlendirilmiş kelimeler yan yana yazılır: berrak, beyaz, tamamen, her tarafı, çıplak, düz, düpedüz, derin gökyüzü, parlak gün, zifiri karanlık, kuru, koyu mavi, menekşe, kırık, sağlam, çok sarı, ıslatılmış, sırılsıklam, keskin, gür, vb.